Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Eén kind dood en drie naar ziekenhuis door drugs in kinderdagverblijf

In New York is een tragisch incident gebeurd waarbij een kind van 21 maanden is overleden en drie andere jonge kinderen in het ziekenhuis zijn opgenomen na vermoedelijke blootstelling aan de drug fentanyl in hun kinderdagverblijf.

De kinderen waren na de lunch in bed gelegd voor hun middagdutje, maar toen het tijd was om op te staan, konden de begeleiders hen niet wakker krijgen. Naast het overleden kind gaat het om twee jongens van twee jaar oud en een meisje van 8 maanden oud.

In het kinderdagverblijf werd later een kilo fentanyl en een machine om de drug te versnijden gevonden. Hoe de kinderen met deze stof in aanraking zijn gekomen, is nog niet duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat ze de stof hebben ingeademd.

De uitbater van het kinderdagverblijf en een buurman zijn gearresteerd, en de politie is nog op zoek naar een derde verdachte. De aard van de aanklachten tegen hen is op dit moment nog niet bekend. Dit tragische incident heeft veel vragen opgeroepen over de veiligheid en de omstandigheden in het kinderdagverblijf.