Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Russell Brand treedt voor volle zaal op ondanks ernstige beschuldigingen vrouwen

Russell Brand, de Britse komiek en acteur, betrad gisteravond het podium in het Troubadour Wembley Park Theatre in Londen, ondanks zware beschuldigingen van seksueel wangedrag die tegen hem zijn ingediend.

Voor een publiek van 2000 mensen sprak hij hen aan, waarbij hij opmerkte dat er bepaalde onderwerpen zijn waarover hij het niet kan hebben. Hij hoopte op begrip van zijn publiek.

De beschuldigingen tegen Brand kwamen voor het eerst naar buiten via verschillende Britse media. Vier vrouwen beschuldigen hem van verkrachting, aanranding en emotionele mishandeling. Deze beschuldigingen omvatten onder meer het misbruik van een zestienjarig meisje en een beweerde verkrachting bij hem thuis.

Brand nam al voor de publicatie van deze beschuldigingen het heft in eigen handen door ze krachtig te ontkennen. In een video sprak hij over een “lange lijst van verbazingwekkende en nogal overdreven aanvallen,” waarbij hij benadrukte dat hij deze beschuldigingen categorisch afwijst.

Hij suggereerde tevens dat de traditionele media bezig zijn met een heksenjacht tegen hem vanwege zijn rol als wat hij noemt een “alternatieve mediamaker.” Brand blijft vastbesloten om zijn standpunt te verdedigen te midden van deze ernstige beschuldigingen.