Eigenaar juwelier Goldies vervolgd wegens wapenbezit

Dinsdag is op een persconferentie van het Openbaar Ministerie (OM) inzake de dodelijke overval op juwelier Goldies in Deurne bekendgemaakt dat juwelier Willy Sanders vervolgd wordt voor verboden vuurwapenbezit. Zijn echtgenote Marina Sanders wordt niet vervolgd voor het doodschieten van de overvallers.

In maart kwamen twee overvallers juwelier Goldies aan de Milhezerweg binnen en bedreigden de eigenaar. Er werd pepperspray in zijn ogen gespoten en er ontstond een worsteling. Marina Sanders zag dit op bewakingsbeelden en pakte het geladen vuurwapen dat haar man na een eerdere overval had aangeschaft of gekregen.

Toen ze de deur opende om haar man te helpen stormde de eerste overvaller op haar af. Ze schoot en raakte hem recht in zijn hart. Ze sloot de deur van het kantoor en schoot in blinde paniek door de dichte deur heen. De kogel raakte de tweede overvaller in zijn arm en vermoedelijk daarna ook haar echtgenoot in zijn hand. Vervolgens schoot ze nog twee kogels door de deur. Die raakten de overvaller in zijn longen.

De vrouw wordt niet vervolgd voor het doodschieten van de overvallers. Het OM is unaniem tot de conclusie gekomen dat hier sprake was van noodweer en dat Marina Sanders gerechtvaardigd gehandeld heeft.