Liquidatie Stefan Eggermont was foutje

De in juli in de Conradstraat in Amsterdam doodgeschoten 30-jarige Stefan Manuel Regalo Eggermont zou niet het beoogde doelwit zijn geweest van de liquidatie. De schutters zouden zich vergist hebben en de verkeerde persoon hebben geliquideerd.

Dit vertelde hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg in een interview met de Amsterdamse zender AT5. “Hij was tot zijn dood geen bekende van ons. We hebben hem op geen enkele manier kunnen linken aan de liquidatiegolf. Bovendien had hij geen zakelijke of relationele conflicten.” De hoofdcommissaris denkt dat de schutters zich vergist hebben, mogelijk omdat Eggermont in hetzelfde type auto reed als het beoogde doelwit.

Op een vroege zondagochtend in juli werd Eggermont met meerdere kogels geliquideerd. Politie en justitie gaan ervan uit dat de moord in verband staat met een reeks liquidaties in Amsterdamse onderwereld. Na onderzoek blijkt nu dat de 30-jarige Eggermont vermoedelijk per vergissing is geliquideerd. Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.