De politie heeft de eigenaar van een illegaal verhuurbedrijf in Rotterdam aangehouden op verdenking van witwassen.

De politie kwam de 30-jarige Rotterdammer op het spoor nadat er begin augustus een achtervolging plaatsvond in Breda. Een motorrijder probeerde daar toen tevergeefs met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen. Deze motorrijder, die niet in het bezit van een geldig rijbewijs bleek te zijn, verklaarde dat hij de motorfiets had gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam. Niet veel later kwam dit verhuurbedrijf ook bij andere verkeerscontroles naar voren. Daarop startte de politie een uitgebreid onderzoek naar het bedrijf.

Tijdens het onderzoek bleek dat de verhuurder van de motorfiets meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Het ging hierbij om zowel motorfietsen als auto’s. Via sociale media bracht de man de verhuurdiensten onder de aandacht.

Uit het onderzoek werd al snel duidelijk dat zijn verhuurbedrijf niet officieel ingeschreven stond. De 30-jarige verdachte werd hierop afgelopen woensdag aangehouden. De politie nam direct een vermogen van 87.000 euro en vier voertuigen met een waarde van ongeveer 40.000 euro in beslag. Zijn andere auto’s en motoren die niet aanwezig waren worden bij aantreffen ook in beslag genomen.

De illegaal verhuurde voertuigen zijn mogelijk gebruikt bij criminele activiteiten. Hier doet de politie nog onderzoek naar. De verdachte zit vast op verdenking van onder meer witwassen en wordt verhoord.