‘El Chapo’ Guzmán’s ondergrondse tunnelnetwerk

De Mexicaanse regering heeft een video vrijgegeven van een ondergronds tunnelnetwerk die ze op de 19de ontdekten in Culiacán. De autoriteiten waren aan het jagen op drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán toen ze per toeval op de tunnels stuitten.

In het huis van Chapo’s ex-vrouw, Griselda Lopez Perez, werd op de 19de een inval gedaan omdat er informatie was binnengekomen dat de grote baas zich op dat moment daar zou bevinden. Omdat de deuren van de woning uit zwaar versterkt staal bestonden duurde het even voordat ze binnen waren. In die tijd zag Guzmán zijn kans schoon en wist te ontsnappen.

Bij doorzoeking van het pand zagen Mexicaanse mariniers iets onregelmatigs bij een badkuip. Na enig onderzoek ontdekten ze een compleet tunnelnetwerk, toegankelijk via het badkuip, onder de woning. Meerdere panden bleken zo met elkaar in verbinding te staan. Niet zo verwonderlijk allemaal als je nagaat dat ‘El Chapo’ bekendstaat als een genie in het ontwerpen en bouwen van ondergrondse tunnels en labs.


Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl