De man en vrouw die vandaag op een camping in Enschede een man neerschoten toen ze betrapt werden bij een inbraak in zijn caravan, blijken al te worden gezocht door de politie.

Volgens de politie had het stel al ingebroken in een aantal caravans op camping Ostana aan de Oude Buurserdijk. Toen ze de deur van nog een caravan forceerden kwamen de eigenaren net aangelopen. Die confronteerden ze en vroegen ze wat ze allemaal aan het doen waren. Daarop zou de mannelijke inbreker een vuurwapen hebben getrokken en geschoten. Daarbij raakte de eigenaar van de caravan gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn vrouw bleef verder ongedeerd. De twee inbrekers zijn weggevlucht in het voertuig van de caravaneigenaar. Het gaat hier om een zwarte kleine Daihatsu.

Het duo werd al gezocht in verband met een reeks misdaden. Ze worden onder meer verdacht van zware mishandeling, ontvoering en een reeks overvallen. Zo zouden ze op 10 februari in Meppel bij een 52-jarige vrouw hebben ingebroken, haar vervolgens hebben mishandeld en ontvoerd. Het slachtoffer werd een dag later in een bos bij Lelystad vrijgelaten.

Tevens worden ze verdacht van een gewelddadige overval op een woning in Lage Mierde bij Eindhoven. Daarbij werden de bewoner en drie getuigen onder bedreiging van een vuurwapen gekneveld en gedwongen waardevolle spullen af te staan. Bij de overval werd de bewoner ernstig mishandeld.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl