Elf aanhoudingen na ongeregeldheden bij AZ-West Ham United wedstrijd in Alkmaar

Elf verdachten aangehouden na ongeregeldheden bij AZ-West Ham United wedstrijd.

In het lopende onderzoek naar de ongeregeldheden die plaatsvonden in het voetbalstadion tijdens en na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United, zijn inmiddels elf verdachten aangehouden. Tien van hen worden verdacht van openlijke geweldpleging, waarbij meerdere verdachten ook worden beschuldigd van zware mishandeling met voorbedachten rade en vernieling. Eén verdachte heeft kunnen aantonen dat hij niet betrokken was bij de gewelddadigheden en is niet langer verdacht.

Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht hebben vier mannen zichzelf gemeld bij het politiebureau, waarna zij allemaal zijn aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit de directe omgeving van Alkmaar en vallen in de leeftijdscategorie tussen 30 en 50 jaar.

Dankzij de uitzending van Opsporing Verzocht en andere media-uitingen zijn er in totaal meer dan 40 tips binnengekomen. Deze variëren van het noemen van herkenningen tot het aanleveren van extra beeldmateriaal. Alle tips worden momenteel grondig onderzocht.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden bij de wedstrijd gaat door, en de politie verwacht dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.