Man handelde in gestolen gegevens op darkweb en verdiende ruim miljoen in cryptovaluta

Amerikaanse man pleit schuldig aan leiden van een samenzwering om gestolen financiële informatie te verkopen op het dark web, ook wel bekend als darknet.

Op 15 mei 2023 heeft een man uit Illinois schuldig gepleit aan het leiden van een samenzwering om gestolen financiële informatie te verkopen op het dark web, ook wel bekend als darknet.

Volgens gerechtelijke documenten was Michael D. Mihalo, ook bekend als Dale Michael Mihalo Jr., 40 jaar oud en afkomstig uit Naperville, de oprichter van een darknet “carding” -website genaamd Skynet Market. Deze website werd gebruikt om gestolen financiële informatie op internet te verkopen. Onder het pseudoniem “ggmccloud1” waren Mihalo en zijn mede-samenzweerders ook prominente verkopers op andere darknet-marktplaatsen, waaronder AlphaBay Market, Wall Street Market en Hansa Market. Elke marktplaats vereiste dat gebruikers transacties uitvoerden in digitale valuta, waaronder Bitcoin. Via deze markten verkochten Mihalo en zijn mede-samenzweerders gestolen financiële informatie, met name creditcard- en betaalkaartnummers en de bijbehorende gegevens, van tienduizenden Amerikaanse slachtoffers tussen 22 februari 2016 en 1 oktober 2019.

Mihalo stelde een team samen en stuurde hen aan om hem te helpen bij het verkopen van deze gestolen financiële informatie op het darknet. Elk van de mede-samenzweerders profiteerde van de betrouwbare reputatie die Mihalo, alias ggmccloud1, had opgebouwd op de darknet-sites om meer gestolen financiële informatie te verkopen dan ze individueel hadden kunnen verkopen. Taylor Ross Staats, 40 jaar oud en afkomstig uit Texas, spande samen met Mihalo en anderen om gestolen financiële informatie op internet te verkopen. Staats fungeerde als “card-checker” en controleerde of de financiële informatie die door Mihalo en anderen op meerdere darknet-sites werd verkocht nog actief was en niet was geannuleerd door de betreffende financiële instellingen. Staats verdiende persoonlijk minstens $21.000 aan Bitcoin voor deze diensten.

Mihalo bezat, verzond en ontving persoonlijk de informatie van 49.084 gestolen betaalkaarten, met de bedoeling dat de betaalkaartinformatie zou worden verhandeld op darknet-sites, allemaal ter bevordering van de samenzwering. Mihalo verdiende ten minste $1 miljoen aan cryptocurrency op het moment van de verkoop, waaronder Bitcoin, Ethereum en Monero. Sindsdien zijn deze fondsen aanzienlijk in waarde gestegen.

Mihalo heeft schuldig gepleit aan één aanklacht wegens samenzwering om toegangsmiddelenfraude te plegen, één aanklacht wegens toegangsmiddelenfraude en zes aanklachten wegens witwassen van geld. Hij zal op een latere datum worden veroordeeld.