Emma Coronel Aispuro vrouw drugsbaas El Chapo Guzman

Emma Coronel vrouw drugsbaas El Chapo vrijgelaten uit Amerikaanse gevangenis

Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de beruchte drugsbaas Joaquín “El Chapo” Guzmán, is vandaag vrijgelaten uit de gevangenis in Los Angeles. Ze werd in november 2021 veroordeeld tot drie jaar cel voor haar rol bij het drugskartel van haar man.

Coronel, die 34 jaar oud is, werd in 2019 gearresteerd in de VS. Ze werd ervan beschuldigd van samenzwering tot het witwassen van geld en het helpen van haar man bij het leiden van het Sinaloa-kartel. Ze pleitte schuldig aan de aanklachten en werd veroordeeld tot drie jaar cel.

Coronel begon haar gevangenisstraf in een federale gevangenis in Fort Worth, Texas. Op 30 mei 2023 werd ze overgeplaatst naar een begeleid wonen-faciliteit in Long Beach, Californië. Daar heeft ze een jaar doorgebracht onder toezicht van de autoriteiten.

De vrijlating van Coronel is een belangrijke stap in haar strafproces. Ze is nu een vrij persoon, maar ze zal nog wel enkele jaren onder toezicht staan van de Amerikaanse overheid. Eerder vermaakte ze zich prima in de gevangenis. Klik hier voor beelden van de vrouw van El Chapo achter de tralies.