Amerikanen vragen om uitlevering Ovidio Guzman alias El Raton de zoon van drugsbaas El Chapo

De Amerikaanse autoriteiten hebben om uitlevering gevraagd van de zoon van drugsbaas El Chapo.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van meerdere bronnen binnen de Mexicaanse regering. De Verenigde Staten beschuldigen Ovidio Guzman alias El Raton van betrokkenheid bij onder meer grootschalige drugshandel en smokkel. Ze willen hem nu uitgeleverd hebben om te kunnen vervolgen.

Eerder werd de vader van Ovidio al uitgeleverd aan de Amerikanen. Drugsbaas El Chapo kreeg daar een levenslange gevangenisstraf. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid sterven in een Amerikaanse cel. Nu willen ze zijn zoon ook vastzetten en de andere zonen van Chapo staan ook nog op de lijst om aangehouden te worden. Eerder plaatste de VS al miljoenen op hun hoofd. De vrouw van El Chapo zit ook vast in de VS. Zij kreeg na een deal een celstraf. Er zijn foto’s opgedoken (klik hier) van Emma Coronel Aispuro in de bajes.

Drie jaar geleden werd de zoon van de drugsbaas ook al aangehouden in Mexico, maar toen moesten de autoriteiten hem noodgedwongen weer vrijlaten. Aanleiding hiervoor was extreem geweld van leden van het Sinaloakartel die dreigden daarmee door te gaan als hun kopstuk niet zou worden vrijgelaten. Dit keer ziet het er minder goed uit voor Ovidio alias El Raton.