Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Enorme partij grondstoffen voor productie miljard xtc-pillen gepakt in Rilland

Op een parkeerterrein aan de Bathseweg in Rilland heeft de politie in een trailer van een vrachtwagen een enorme partij grondstoffen gevonden die gebruikt worden in een xtc-lab. Met de aangetroffen grondstoffen kunnen circa 1 miljard xtc-pillen worden geproduceerd.

Een opsporingsambtenaar meldde donderdagmiddag rond 16.15 uur dat een vrachtwagen al enige tijd op de parkeerplaats stond. Het betreffende terrein is een gemeentelijke parkeerplaats voor vrachtwagens. Bij verder onderzoek bleek al snel dat het om een zeer grote partij grondstoffen voor een xtc-lab ging. De vrachtwagen en trailer werden vermoedelijk gebruikt als opslagplaats.

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de materialen en de vrachtwagen met een Nederlands kenteken. Zo zijn donderdagavond eerst monsters genomen van de grondstoffen. In de trailer zaten ruim honderd flessen met waterstofgas. Deze flessen moeten van diefstal afkomstig zijn, want particulieren mogen ze niet kopen.

Verder lag er 15.000 kilogram caustic soda en 3.000 liter hulpstoffen, zoals methylamine, aceton en dicloormethaan. Deze materialen zijn in beslag genomen en door een speciaal bergingsberdrijf afgevoerd. Verder is de vrachtauto met trailer voor verder onderzoek weggesleept. De politie kreeg hulp van de brandweer bij het bergen van de materialen en de vrachtwagen.

De totale waarde van de gevonden grondstoffen wordt op enkele honderdduizenden euro’s geschat. De politie denkt dat met deze grondstoffen in een xtc-lab ongeveer 1 miljard xtc-pillen geproduceerd hadden kunnen worden.