Enorme ravage na ramkraak op juwelierszaak in Apeldoorn

Bij een ramkraak in de nacht van zondag op maandag bij een juwelierszaak aan het Mercatorplein in Apeldoorn is een hoeveelheid sieraden buitgemaakt. Door de kraak is een enorme ravage ontstaan.

Bij de politie kwamen rond 03.30 uur meldingen binnen dat verschillende persoen met een auto de gevel ramde van het pand. Toen de daders eenmaal toegang tot de juwelierszaak hadden zijn ze naar binnen gerend en hebben vitrines kapot geslagen.

Na de kraak zijn de daders met een partij sieraden op de vlucht geslagen. Volgens getuigen zouden ze er met een scooter vandoor zijn gegaan. De auto waarmee de gevel was geramd bleef achter en bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Agenten startten direct een groot onderzoek en zijn op zoek gegaan naar eventuele verdachten. Daarbij is ook een helikopter ingezet. Dit heeft niet tot aanhoudingen geleid. De juwelierszaak is eerder, op 22 augustus, ook al getroffen door een ramkraak. Destijds was het niet gelukt om iets buit te maken. De politie onderzoekt de zaak.