VIDEO: Politieagenten schieten man gewapend met mes en speelgoedpistool dood

Een video van politieagenten in New York die een man doodschieten die psychisch niet helemaal in orde is. Ondanks herhaalde verzoeken om zijn wapens neer te leggen gaat de man daar niet op in.

De politie kwam op 6 september naar een appartementencomplex in de Bronx na een telefoontje van de huisbaas die zich zorgen maakte om de 31-jarige Miguel Richards. De man heeft wat psychische problemen en weigerde de instructies van de politieagenten op te volgen.

In de video is te zien en horen dat de betrokken agenten in totaal meer dan veertig keer aan Richards vragen om zijn wapen of wapens neer te leggen en zijn handen omhoog te doen. De man reageert niet op de instructies en weigert zijn mes en iets wat lijkt op een vuurwapen neer te leggen.

De video duurt 15 minuten en de agenten hebben zeker 14 minuten lang geprobeerd om de man over te halen de wapens neer te leggen. Aan het einde van de video gaat het fout en richt Richards zijn ‘vuurwapen’ op de agenten die zich genoodzaakt zien om gericht te schieten. Er worden heel wat kogels afgevuurd en Richards overlijd ter plekke.

Later bleek dat het slachtoffer een mes en een speelgoed pistool, die niet van echt te onderscheiden is, in zijn handen had. De politie heeft de videobeelden vrijgegeven om openheid van zaken te geven over wat zich heeft voorgevallen die dag en dat het hier niet om excessief politiegeweld gaat.