Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Ex-agent en havenmedewerkers opgepakt in onderzoek drugssmokkel Rotterdamse haven

In een onderzoek drugssmokkel via de Rotterdamse haven zijn invallen verricht en is onder meer een ex-agent aangehouden.

De politie en FIOD hebben dinsdagochtend dertien verdachten, in de leeftijd van 28 tot 37 jaar oud, aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde misdaad in de Rotterdamse haven. Ook werden verschillende woningen en bedrijfspanden in de regio Rotterdam doorzocht. De aangehouden verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer en doorvoer van en handel in verdovende middelen.

Vier personen worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie. Een groot deel van de aangehouden verdachten was werkzaam in de haven. In het onderzoek is ook de afdeling Integriteit van de Rotterdamse politie betrokken. Een ex-agent, die recent de politieorganisatie heeft verlaten, is aangehouden op verdenking van corruptie, computervredebreuk en het schenden van het ambtsgeheim.

Tijdens de doorzoekingen werden naast contante geldbedragen onder meer een vuurwapen, een gestolen auto, luxe merkkleding en dure kledingaccessoires aangetroffen. Deze aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar drugssmokkel via de Rotterdamse haven is in volle gang.