Pedojager aangehouden na bezoekje aan man in Oss en plaatsen beelden op Instagram

De politie heeft een pedojager aangehouden vanwege een bezoekje aan een man in Oss.

De 30-jarige man uit Utrecht is op maandag 2 november in zijn woonplaats aangehouden door de politie. Hij zou op 29 september in Oss een bezoek hebben gebracht aan een woning en de bewoner ernstig bedreigd hebben. Onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant loopt er een onderzoek naar de zaak.

De bewoner zou volgens de verdachte contact hebben gelegd met een minderjarig meisje. Onder bedreiging heeft de man dit vervolgens bekend, terwijl hij door de verdachte werd gefilmd. Vervolgens ging de verdachte ervandoor. Het filmpje van het incident verscheen kort daarna op social media.

Onder meer aan de hand van camerabeelden uit de omgeving en onderzoek naar een Instagram-account, waarop het filmpje te zien was, kwam de politie uit bij de man uit Utrecht. De politie heeft aanwijzingen dat de verdachte zich vaker bezighoudt met dit soort praktijken en doet daar verder onderzoek naar.

Na zijn aanhouding is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man is onder voorwaarden geschorst, waaronder de bijzondere voorwaarde dat hij zich niet schuldig mag maken aan soortgelijke strafbare feiten. Het onderzoek naar de zaak loopt nog. De politie heeft ook onderzoek gedaan naar het doelwit van de pedojager. Daaruit zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij contact legde met een minderjarige, aldus een woordvoerder van het OM.