Ex kindermoordenaar Dutroux zonder voorwaarden op vrije voeten

Michelle Martin, de ex van kindermoordenaar Marc Dutroux, komt zonder voorwaarden vrij.

De 62-jarige Martin werd in 2004 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Dit kreeg ze voor medeplichtigheid aan de moord op vier kinderen. Ze zat al sinds 1996 vast in een cel. Martin zou hebben geweten van de gruwelijke daden van haar man, maar greep verder niet in. Toen Dutroux een tijd in de gevangenis zat gaf ze twee ontvoerde meisjes geen eten.

Na meerdere verzoeken kwam Martin in 2012 op vrije voeten, maar wel onder voorwaarden. Ze mocht onder meer niet naar de woonplaatsen van de slachtoffers. Ook mocht ze niet zonder toestemming op vakantie of verhuizen en had ze een meldplicht. Aanstaande vrijdag vervallen alle voorwaarden en is de ex van Dutroux echt vrij.

In de jaren 90 ontvoerde Marc Dutroux zes jonge meisjes en sloot ze op in een speciaal gebouwde kelder onder zijn huis. Hij verkrachtte en vermoordde vier van hen. Het ging om Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Sabine Dardenne en Laetitia Delhez werden uiteindelijk op tijd gevonden door de politie.