Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Ex politieagent gepakt bij invallen België in onderzoek grootschalige cocaïnesmokkel en wapenhandel

De Belgische politie heeft in een onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel en wapenhandel invallen verricht.

Het onderzoek kwam aan het rollen na informatie uit een ander strafrechtelijk onderzoek. Er bleek sprake van grootschalige productie van amfetamine en xtc. Daarnaast kwam er ook een invoer van bijna 2200 kilo cocaïne die in maart 2022 werd aangetroffen in beeld bij de politie. Door het mislopen van de partij zou er ook sprake zijn van een liquidatie, waarvoor een wapen gezocht werd.

Agenten vielen op meerdere locaties in Berchem, Kapellen en Stabroek binnen voor doorzoekingen. Hierbij werden vijf personen aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Berchem, een man van 42 uit Stabroek, zijn ouders van 73 en 74 en een ex politieagent van 36 jaar uit Kapellen. Ook in Nederland werd gelijktijdig een politieactie gehouden, waarbij ook één verdachte werd gearresteerd. Bij de huiszoekingen door de Belgische politie zijn een alarmpistool, anabolen en voertuigen in beslag genomen.

 De opgepakte verdachten zijn in voorlopige hechtenis geplaatst. Ze worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, grootschalige drugssmokkel en wapenhandel. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.