© Crime-Nieuws.nl

Tweetal in spookrijdende auto dodelijke crash A16 en schietpartij zijn bekenden van politie

Twee inzittenden van de spookrijdende auto die betrokken was bij een dodelijke crash op de A16, zijn bekenden van de politie.

Dat melden bronnen aan het ANP. Bij het ongeval afgelopen weekend kwamen drie personen om het leven. De 33-jarige bestuurder uit Tilburg en de 19-jarige bijrijder uit Drunen zouden naar verluidt eerder betrokken zijn geweest bij mishandelingen. Ook zouden ze meerdere keren in aanraking zijn geweest met politie en justitie inzake overtreding van de Opiumwet. De derde inzittende was een 17-jarige uit Harreveld. Over hem is niet bekend of het om een bekende van de autoriteiten gaat.

Op zondagavond ging het mis toen het drietal tegen het verkeer reed op de A16. Ze zouden mogelijk betrokken zijn geweest bij een schietpartij eerder die avond in Roosendaal. Hierbij raakte een 19-jarige man gewond. 

In de gecrashte auto van de spookrijders trof de politie een vuurwapen aan. De Tilburger en 17-jarige jongen zijn om het leven gekomen. Een 54-jarige Rotterdammer die in de aangereden auto zat kwam ook om het leven. De man  uit Drunen is aangehouden op verdenking van onder meer betrokkenheid bij de schietpartij en wordt verhoord. De politie doet verder onderzoek naar de crash en schietpartij.