Ex president Donald Trump ontkent verkrachting schrijfster in paskamer luxewarenhuis

Donald Trump heeft onder ede ontkend een schrijfster te hebben verkracht.

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onder ede verklaard dat hij schrijfster E. Jean Carroll niet heeft verkracht. In een videoboodschap, opgenomen in oktober vorig jaar in aanwezigheid van Carroll’s advocaten, noemde Trump de beschuldigingen “belachelijk” en ontkende hij ooit misbruik te hebben gepleegd.

Carroll beschuldigde Trump ervan haar midden jaren negentig te hebben verkracht in de paskamer van een luxewarenhuis. De zaak is momenteel in behandeling en de beschuldigingen van de auteur worden ook gevolgd door beschuldigingen van smaad tegen Trump.

Twee andere vrouwen hebben de afgelopen dagen ook getuigd tegen Trump. Zij beweren dat hij hen respectievelijk in 1979 en 2005 heeft aangerand.

De zaak heeft de aandacht van het publiek getrokken vanwege de hoge status van Trump en de ernst van de beschuldigingen. Carroll’s getuigenis en die van de andere vrouwen zijn de laatste ontwikkelingen in de voortdurende strijd tegen seksueel misbruik en intimidatie van vrouwen, een zaak die de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen.