Man aangehouden voor hacken bedrijf in Haarlem en eisen 50.000 euro in bitcoins

Een man is aangehouden voor het hacken van een bedrijf in Haarlem en het eisen van 50.000 euro in bitcoin.

De politie heeft op vrijdagochtend 5 mei een 25-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van het hacken van een bedrijf in Haarlem en het buitmaken van honderdduizenden klantgegevens. De man zou gedreigd hebben deze gegevens online te publiceren of te verkopen als het bedrijf niet vóór vrijdagmiddag 50.000 euro in bitcoins zou betalen.

Na de dreiging te hebben ontvangen, schakelde het bedrijf onmiddellijk de politie in. Het Team Cybercrime startte een onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de verdachte. Bij de arrestatie is ook de woning van de man doorzocht, waarbij contant geld en verschillende gegevensdragers in beslag zijn genomen voor verder onderzoek.

Deze zaak toont de ernst en het gevaar van cybercriminaliteit aan. Bedrijven moeten zich bewust zijn van de kwetsbaarheid van hun systemen en adequate maatregelen nemen om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen. De politie benadrukt dat zij cybercriminaliteit zeer serieus neemt en er alles aan zal doen om de daders op te sporen en te vervolgen.