Exclusieve merkartikelen in beslag bij verdachten in groot witwasonderzoek

De politie in een groot onderzoek naar witwassen een stel uit Breda aangehouden.

De rechter-commissaris stelde afgelopen week twee verdachten in een groot witwasonderzoek in bewaring. De man blijft langer vast en zit in beperkingen. De vrouwelijke verdachte werd geschorst; vanwege persoonlijke omstandigheden mag zij het onderzoek thuis afwachten. De politie hield het stel afgelopen maandag in hun woning in Breda aan. Er zijn geld, luxe goederen en administratie in beslag genomen.

Ook vorig jaar is in een twintigtal panden in binnen- en buitenland doorzoekingen gedaan in dit internationale onderzoek. Het leidde tot de verdenking van het op grote schaal witwassen van crimineel geld. Het OM ziet het echtpaar, een man van Bosnische afkomst en een Nederlandse vrouw, als de hoofdverdachten in het onderzoek wat geleid wordt door OM Zeeland-West-Brabant en het Landelijk Parket. De twee Bredanaars zouden een luxe leven leiden met dure auto’s en designergoederen, aldus een woordvoerder van justitie.

Bij de doorzoeking afgelopen week werden exclusieve merkartikelen in beslag genomen. Het onderzoek naar witwassen wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.