Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Wietkwekerij verraden en ontdekt door politie na poging inbraak

De politie heeft in Roosendaal een wietkwekerij ontdekt na een poging tot inbraak.

Agenten kregen vanmiddag rond 12.00 uur melding binnen dat twee mannen probeerden in te breken bij een woning aan de Jan Vermeerlaan. Toen de politie ter plaatse kwam werden er sporen aangetroffen waaruit bleek dat er inderdaad geprobeerd was om in te breken.

Na onderzoek werden in de directe omgeving twee mannen staande gehouden die voldeden aan het signalement. Tijdens het fouilleren bleek dat de twee gereedschap op zak hadden dat vaak gebruikt wordt bij inbraken. De mannen, 20 uit Amsterdam en 32 jaar uit Utrecht, zijn aangehouden en vastgezet.

Omdat er sprake was van een poging inbraak belden de agenten een reparateur om de braakschade te repareren. Tijdens de reparatie viel de deur, volgens de politie, open en bleek de woning ingericht te zijn als wietkwekerij. Er stonden bakken gevuld met potgrond maar geen planten. De kwekerij was recent geoogst.

Na de ontdekking heeft de politie een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de wietkwekerij te ontmantelen. De bewoner was niet aanwezig. De politie is nu op zoek naar diegene om een verklaring af te leggen omtrent de wietkwekerij.