Dinsdagochtend heeft de politie in een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel na een tip over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij een drietal gestolen voertuigen, drie wapens en een tuin vol exotische dieren aangetroffen. Een 58-jarige man is aangehouden op verdenking van heling.

Vrijwilligers van buurtpreventie dachten een wietlucht te ruiken in de omgeving van de bedrijfspand in Capelle-West. Dinsdagochtend namen agenten poolshoogte bij de loods. In de loods bleek geen hennepkwekerij aanwezig te zijn. Wel stond de loods vol met auto’s en auto-onderdelen. Drie bleken gestolen te zijn. In het kantoor van de loods vonden agenten drie wapens, vermoedelijk lucht en/of gasdrukwapens.

Achter de loods werd een grote hoeveelheid exotische dieren aangetroffen. In een volière stonden verschillende tropische vogels als kraanvogels en ibissen. Ook stonden er kooien met capucijnaapjes en een tweetal servals. Voor de dieren werd goed gezorgd want ze verkeerden in goede conditie. Na onderzoek blijkt de bewoner over alle papieren te beschikken om deze dieren te kunnen houden. De 58-jarige bewoner is wel aangehouden voor de gestolen auto’s in de loods.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl