Dinsdag zijn twee mannen die werden verdacht van betrokkenheid bij de zeer gewelddadige overval op het gelddepot van Brink’s in Amsterdam-Zuidoost op 29 juni 2011, vrijgesproken van medeplichtigheid. Het Openbaar Ministerie (OM) had vier jaar cel geëist.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in juni vier jaar cel tegen de 35-jarige Rachid C. en de 30-jarige Ashraf El A. Zij zouden volgens het OM verantwoordelijk zijn geweest voor het leveren van een vluchtauto. De 30-jarige El A. zou vlak voor de overval gepleegd werd het hek van een nabijgelegen politiebureau hebben vergrendeld met een ketting. Beiden mannen hebben van meet af aan ontkend iets te maken te hebben met de overval. De twee verdachten waren al geruime tijd vrij.

De geruchtmakende overval werd op 29 juni 2011 midden in de nacht gepleegd. De overvallers bliezen zich een weg naar binnen in het pand van Brink’s in Amsterdam-Zuidoost. Ze maakten een enorm bedrag buit, zo’n 12 miljoen euro, en vluchtten weg in twee razendsnelle Audi’s. Op hun vlucht werd met automatische wapens geschoten op de politie. Op de A2 ter hoogte van Waardenburg crashte één van de Audi’s en vloog samen met een deel van de buit in brand. De overvallers kaapten daarop een auto en vluchten richting België.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl