Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie bij Delftse bakkerij: niemand gewond, maar forse schade

In de vroege ochtend van maandag 4 september vond een explosie plaats bij een bakkerij op de Papsouwselaan in Delft. Bij het pand daarnaast, een supermarkt, werd ook een stuk explosief gevonden dat niet was afgegaan. De politie doet onderzoek naar de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Rond 02.50 uur werd vermoedelijk een stuk explosief in de richting van de voorpui van de bakkerij gegooid waarna dit ontplofte. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel is er forse schade aan het pand ontstaan, met onder meer gebroken ramen en een ontzette muur.

Toen de hulpdiensten arriveerden, werd bij de naastgelegen supermarkt nog een stuk niet-ontploft vermoedelijk explosief gevonden. Waarschijnlijk is dit er net voor de explosie bij de voordeur van de bakkerij neergelegd. Het materiaal is door het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie onderzocht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat dit materiaal onschadelijk maken.

Vermoedelijk zijn een of meerdere verdachten betrokken bij het incident. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Getuigen gezocht

De politie roept getuigen op zich te melden die iets hebben gezien of gehoord van de explosie of de verdachten. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie onderzoekt motief

De politie onderzoekt nog het motief van de explosie. Het is nog niet duidelijk of de explosie gericht was tegen de bakkerij of de supermarkt. De politie sluit niets uit.