Foto ter illustratie. © Instagram (@richardmilleofficial)

Formule 1-coureur beroofd van peperduur Richard Mille horloge in Milaan

De Spaanse Formule 1-coureur Carlos Sainz is zondagavond in Milaan beroofd van zijn peperdure horloge. De drie daders zijn kort daarop opgepakt.

Sainz was net terug van de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. Hij verliet het Hotel Armani in de wijk Monte Napoleone toen hij werd aangesproken door een groep mannen. De mannen, van achttien tot twintig jaar oud, trokken Sainz zijn horloge van het Zwitserse bedrijf Richard Mille af, ter waarde van naar verluidt 300.000 euro.

Toen de mannen wegliepen, werd Sainz door omstanders aangevallen. De mannen werden overmeesterd en overgedragen aan de politie. Sainz kreeg daarop zijn horloge terug.

Sainz reageerde maandag op het voorval via Instagram. “Het belangrijkste is dat alles goed met ons gaat en dat dit slechts een vervelende anekdote zal blijven. Ik bedank alle mensen die ons gisteren hebben geholpen en de Milanese politie voor de snelle interventie.”

Het is niet de eerste keer dat een Ferrari-coureur in Italië is beroofd van zijn horloge. Charles Leclerc overkwam hetzelfde rond de Grand Prix van Emilia-Romagna in april vorig jaar.

Toen Leclerc op straat was herkend, deelde hij handtekeningen uit en ging hij met fans op de foto. In de hectiek ontfutselde iemand de Monegask zijn horloge. De dader kon wegkomen.

De Italiaanse politie is een onderzoek gestart naar de beroving van Sainz.