Explosie bij woning Alblasserdam mogelijk gelinkt aan ‘vergisontvoering’ en 1899 kilo cocaïne

In Alblasserdam heeft een explosie plaatsgevonden die mogelijk gelinkt is aan een ‘vergisontvoering’ en een partij cocaïne.

Bij de hulpdiensten kwam afgelopen nacht een melding binnen van een explosie bij een woning aan De Boezem. Agenten zijn ter plaatse gekomen en hebben een onderzoek ingesteld. Hierbij werd een tweede explosief gevonden bij een huis aan de Merelstraat. er is mogelijk een link met een ontvoering van een man uit Hoofddorp eerder deze maand.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld en heeft het explosief in de Merelstraat onschadelijk gemaakt em afgevoerd, meldt een woordvoerder van de politie. Er raakte niemand gewond bij de explosie.

Eerder deze maand werd een 56-jarige man uit Hoofddorp het slachtoffer van een ontvoering. Als snel bleek tijdens het onderzoek dat de daders zich vermoedelijj vergist hadden. Het echte doelwit heeft zich later gemeld bij de politie. Er zou een link zijn met een onderschepte partij cocaïne van 1899 kilogram. Meerdere verdachten zitten vast in verband met de ontvoering. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.