© Twitter

OM: Brandwonden bewijzen betrokkenheid verdachten bij liquidatie Ayla Mintjes met machinegeweren

Het Openbaar Ministerie (OM) linkt verdachten aan de liquidatie van Ayla Mintjes aan de hand van brandwonden.

Dat bleek vrijdag tijdens een zitting in de rechtbank in Amsterdam. De officier van justitie ziet de opgelopen brandwonden als bewijs voor hun betrokkenheid bij de liquidatie in Amsterdam. Na de moord hebben de daders de vluchtauto in brand gestoken. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de mannen bij de brandstichting ook zelf vlam hebben gevat.

De dagen na de dodelijke schietpartij konden drie verdachten worden aangehouden. Volgens de officier hebben de verdachten flinke brandwonden. Daarnaast is DNA van hen aangetroffen op spullen die gevonden zijn rond de vluchtauto. Het gaat om een aansteker en een mondkapje. De verdachten ontkennen betrokken te zijn geweest, maar hebben geen verdere verklaring gegeven over hun brandwonden. De rechtbank heeft hun voorarrest verlengd. Twee andere verdachten zijn later opgepakt en moeten op 30 september voor de rechter verschijnen.

Het slachtoffer zat in een Mercedes AMG achter het stuur toen de daders het voertuig met machinegeweren beschoten. Het doelwit was vermoedelijk haar vriend die ook in de auto zat. De man is met de schrik vrijgekomen. De 27-jarige Ayla Mintjes werd meerdere keren geraakt en is kort na de schietpartij in de Maassluisstraat in Amsterdam overleden. Het onderzoek is nog gaande en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.