Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie bij woning in Amsterdam, politie start onderzoek en zoekt getuigen

Op zondagavond 10 september vond er een explosie plaats in een woning aan de Amazonenstraat in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident en is op zoek naar getuigen.

De explosie vond rond 22.00 uur plaats. Buurtbewoners hoorden meerdere knallen en zagen vervolgens een flinke rookpluim opstijgen uit de woning. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en troffen een verwoeste woning aan. De bewoner van de woning was ten tijde van de explosie niet thuis. Een bovenbuurman werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een persoon kort voor de explosie uit de woning is gevlucht. De persoon zou in de richting van de Agamemnonstraat zijn weggerend, waar een vluchtvoertuig op hem stond te wachten. De verdachte en de bestuurder van het vluchtvoertuig zijn vervolgens in de richting van de Achillestraat gereden.

De politie roept getuigen van de explosie op zich te melden. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord, kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord van de explosie in de Amazonenstraat. Dit kunnen buurtbewoners zijn, maar ook mensen die in de omgeving waren op het moment van de explosie. De politie is vooral geïnteresseerd in informatie over de vluchtende persoon en het vluchtvoertuig.

Getuigen die zich willen melden, kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anonieme tips kunnen worden gegeven via Meld Misdaad Anoniem, op het telefoonnummer 0800-7000.