Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Medeverdachte rapper Young Thug krijgt 55 jaar cel plus levenslang voor moord

Een nieuws wending in het RICO-proces tegen rapper Young Thug, want een medeverdachte, Cordarius Dorsey, ook bekend als YSL Polo, is veroordeeld tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij.

Volgens The Atlanta Journal-Constitution werd Dorsey schuldig bevonden aan de moord op Xavier Arlandor Turner in 2020, die werd vastgelegd door beveiligingscamera’s buiten een kapperszaak in College Park, Georgia.

Ondanks de uitdagingen van de bewakingsbeelden, waarop het gezicht van de schutter moeilijk te identificeren was, koppelden ooggetuigen Dorsey aan de aanval vanwege zijn kleding en uiterlijke overeenkomsten. Aanklagers presenteerden ook schokkende sms-berichten waarin Dorsey trots sprak over het vermoorden van het slachtoffer. Deze bewijslast leidde tot zijn veroordeling.

Dorsey, die naar verluidt lid is van de straatbende Bloods, zit al een levenslange gevangenisstraf uit voor een andere moord, die ook op camera werd vastgelegd in 2019. Tijdens het zesdaagse proces werd zijn verleden grondig belicht, wat resulteerde in de veroordeling tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating plus nog eens 55 jaar voor de recente moord.

Hoewel deze laatste moordzaak losstaat van het lopende YSL RICO-proces, waarin Young Thug en andere YSL-medewerkers worden beschuldigd van criminele straatbendeactiviteiten, hebben de juridische manoeuvres rond Dorsey invloed gehad op het proces. Young Thug’s juridische team vroeg eerder om Dorsey uit het RICO-proces te verwijderen vanwege zijn “onprofessioneel en onaanvaardbaar gedrag in de rechtbank,” maar deze aanvraag werd afgewezen door Rechter Ural Glanville.