Explosie nummer drie bij horecagelegenheid, politie zoekt getuigen

Bij een horecagelegenheid Het Paleis aan de De Brauwweg in Schiedam heeft op donderdag 7 september een explosie plaatsgevonden. Het is de derde keer in een paar maanden tijd dat het feestzalencomplex getroffen wordt.

Er raakte niemand gewond, maar de schade en schrik zijn groot. De ontploffing vond rond 05.15 uur plaats.

De politie is direct een onderzoek gestart door getuigen te bevragen, camerabeelden te zoeken en technisch onderzoek te doen. De hulp van het publiek is daarbij van harte welkom. Heeft u iets gezien dat ons helpt in het onderzoek of heeft u beelden? Deel uw informatie en draag bij aan het oplossen van deze zaak. Bel 0900-8844 of maak gebruik van onderstaande mogelijkheden.

Aanhouding

In het onderzoek naar de tweede explosie van 18 augustus heeft de politie op 4 september een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor de betrokkenheid bij dit incident. De explosie ging af aan de achterkant van het zalencentrum en veroorzaakte een kapotte ruit.

Ruim twee weken later kon dus een 21-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden. Hij is op 7 september voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld. De politie zet de onderzoeken naar alle drie de explosies voort.

Oorzaak onduidelijk

De politie heeft nog geen uitsluitsel over de oorzaak van de explosies. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie vermoedt dat de explosies te maken hebben met een criminele aanslag.

Schade aan horecagelegenheid

De schade aan het horecagelegenheid is groot. De explosie heeft een ruit in de gevel kapot gemaakt en er is schade aan de interieur. Het is nog niet duidelijk wanneer het feestzalencomplex weer open kan.

Oproep aan publiek

De politie roept het publiek op om zich te melden als zij iets hebben gezien of gehoord dat kan helpen in het onderzoek. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of door informatie te delen via de website van de politie.