© Pexels / Pixabay

‘That ‘70s Show’ acteur Danny Masterson krijgt 30 jaar tot levenslang voor verkrachtingen

De Amerikaanse acteur Danny Masterson, vooral bekend van zijn rol in de serie “That ’70s Show,” is op donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar tot levenslang. In juni werd de 47-jarige acteur al schuldig bevonden aan twee gevallen van verkrachting.

Masterson stond terecht voor drie aanklachten, maar de jury kon het niet eens worden over de derde aanklacht. Drie vrouwen, voormalige leden van de Scientology Church waar Masterson ook lid van is, beschuldigden de acteur van verkrachting in zijn huis tussen 2001 en 2003.

Vorig jaar werd de oorspronkelijke zaak nietig verklaard omdat de juryleden geen unaniem oordeel konden bereiken. Dit leidde tot het opnieuw starten van de rechtszaak door de openbaar aanklager.

Het eerste slachtoffer van Masterson trad in 2017 naar voren met haar verhaal, wat resulteerde in de acteur’s onmiddellijke verwijdering uit de Netflix-serie “The Ranch.” Masterson heeft altijd alle beschuldigingen ontkend. Hij zit al sinds mei vast, omdat hij als een vluchtgevaarlijke verdachte werd beschouwd.