© Crime-Nieuws.nl

Explosief tot ontploffing gebracht bij horecagelegenheid Amsterdam, politie start onderzoek

De Amsterdamse politie onderzoekt een explosie bij een horecagelegenheid.

In de vroege ochtend van zaterdag werden de bewoners van de Pieter Calandlaan in Amsterdam opgeschrikt door een harde knal, gevolgd door een brand bij een nabijgelegen horecagelegenheid. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar het pand liep aanzienlijke schade op.

Omstreeks 08.00 uur brak de brand uit, vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkbom die naar het pand was gegooid. Dankzij een snelle reactie van de brandweer kon de brand snel worden geblust, waardoor erger kon worden voorkomen voor de omliggende panden en woningen.

Onmiddellijk na de explosie startte de recherche, bijgestaan door een Teamleider Explosieven Veiligheid en leden van Forensische Opsporing, een onderzoek naar de zaak. Een verdachte is gezien terwijl hij na de explosie wegrende. Deze persoon wordt ervan verdacht het explosief tot ontploffing te hebben gebracht. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele beelden beschikbaar te stellen. Het onderzoek richt zich ook op het verkrijgen van informatie over de toedracht van het incident.

De autoriteiten nemen deze zaak zeer serieus en doen er alles aan om de verantwoordelijke(n) op te sporen en te berechten. Het is van groot belang dat de gemeenschap samenwerkt en informatie deelt die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak. Iedereen die iets verdachts heeft gezien of informatie heeft die van belang kan zijn, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

De impact van dit incident op de lokale gemeenschap is aanzienlijk. Het stadsbestuur zal zich inzetten om de getroffen horecagelegenheid en de bewoners te ondersteunen bij het herstellen van de schade en het waarborgen van de veiligheid in de buurt.

De politie roept nogmaals getuigen op om zich te melden en informatie te delen. Samen kunnen we bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf en ervoor zorgen dat Amsterdam een veilige plek blijft voor iedereen.