© crime-nieuws.nl

Verdachte rijdt zichzelf in dronken bui klem na roven auto vanaf camping

De politie heeft een man gepakt die in een dronken bui een auto roofde vanaf een camping en zichzelf klemreed.

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht op vrijdagavond 26 mei in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

Op die bewuste avond bevond een automobilist zich rond 21.30 uur in de genoemde auto op een parkeerplaats op de camping. Plotseling kwam er een dronken man aanlopen, die vroeg of de automobilist hem ergens naartoe wilde brengen. De automobilist weigerde dit verzoek. Hierop greep de dronken man de automobilist stevig vast en duwde hem uit de auto. Vervolgens nam de dronken man plaats achter het stuur en reed weg in de gestolen auto.

Dankzij een track-en-tracesysteem kon het gestolen voertuig gevolgd worden. De dief reed echter vast in het zand bij het Kaasgat. Toen de politie ter plaatse arriveerde, troffen ze de auto aan, maar de bestuurder was gevlucht. Niet veel later kwam er een man in de richting van de agenten gelopen. Hij hield de autosleutels omhoog en bekende dat hij dom was geweest en de auto had gestolen. De politie arresteerde de 24-jarige man en bracht hem naar het politiebureau.

Bij het politiebureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is vastgezet voor verder onderzoek. De politie onderzoekt de zaak en zal de nodige vervolgstappen ondernemen.