Explosievenhond en robot ingezet bij onderzoek naar explosieve stof in garagebox

De politie heeft in een garagebox in Den Bosch een explosieve stof aangetroffen.

Bij de meldkamer kwam zondagavond melding binnen dat er mogelijk een explosief zou liggen op een locatie in een wooncomplex aan de Schutskampstraat. Er werd een onderzoek ingesteld en een specialist van de politie en een geleider met een explosievenhond stelden vast dat er inderdaad sprake was van explosief materiaal.

De Explosieven Opruimingsdienst werd vervolgens ingeschakeld voor verder onderzoek. De omgeving is afgezet en 27 woningen werden ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een cultureel centrum in de buurt. Zij konden aan net einde van de avond weer terug naar huis.

Bij het onderzoek door de EOD, dat uren in beslag nam en waarbij onder andere een robot werd gebruikt, werd een hoeveelheid van een explosieve stof gevonden. Het aangetroffen materiaal werd later op de avond afgevoerd en op direct op een veilige plek vernietigd.

De stand van het onderzoek laat het niet toe te melden om wat voor materiaal het gaat en hoeveel het was. Ook de woning die bij de garagebox hoort, waar op dat moment niemand aanwezig was, werd onderzocht en al snel veilig verklaard. Zowel de garagebox als de woning zijn afgesloten en gedurende de nacht bewaakt. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek op de beide locaties.