© Pexels

Familie eist onderzoek na dood gedetineerde: ‘opgegeten door bedwantsen’

De familie van een gedetineerde die dood werd gevonden in een cel eist onderzoek en claimt dat hij werd opgegeten door bedwantsen.

De familie van Lashawn Thompson eist een onderzoek naar de doodsoorzaak van de Amerikaanse gevangene. Thompson werd dood aangetroffen in zijn cel in de psychiatrische vleugel van de gevangenis van Fulton. Zijn nabestaanden beweren dat hij levend opgegeten werd door bedwantsen en insecten in een cel die zo vuil was dat er geen ziek dier in zou mogen verblijven.

Het is nog niet bekend wat de doodsoorzaak was van Thompson. Hoewel beten van bedwantsen normaal gesproken niet dodelijk zijn, kunnen herhaaldelijke beten na verloop van tijd wel leiden tot bloedarmoede. De lokale autoriteiten beloven een grondig onderzoek uit te voeren naar het overlijden van Thompson en zullen bekijken of de gevangene de juiste zorg heeft gekregen en of er fouten zijn gemaakt. De gevangenisdirectie heeft al 500.000 dollar uitgegeven om de aanwezigheid van bedwantsen en ander ongedierte aan te pakken.