De 44-jarige agent Derek Chauvin verdacht van de moord op George Floyd. © Mugshot

Familie George Floyd klaagt Kanye West aan voor 250 miljoen euro inzake smaad

De familie van George Floys gaat Kanye West aanklagen voor 250 miljoen euro voor smaad.

Het gaat om uitspraken die Ye recent heeft gedaan in de podcast Drink Champs. Daarin claimt de rapper dat George Floyd niet om het leven is gekomen door politiegeweld, maar door de hoeveelheid fentanyl die hij in zijn lichaam zou hebben. De familie van Floyd heeft de beelden ook gezien en/of de uitspraken gehoord, en besloten maatregelen te nemen. Er worden juridische stappen voorbereid waarbij er 250 miljoen euro schadevergoeding zal worden geëist. De aanklacht wordt ingediend namens de dochter van Floyd, maar door haar moeder Roxie Washington omdat ze zelf nog minderjarig is.

Het interview met West is inmiddels offline gehaald van YouTube. Er zouden meerdere antisemitische uitspraken zijn gedaan in de aflevering. De presentator van Drink Champs heeft excuses aangeboden en zegt zich verschrikkelijk te hebben gevoeld toen hij de beelden terugkeek.

De Amerikaanse zwarte man George Floyd werd in 2020 in Minneapolis gedood door politieagenten. Derek Chauvin plaatste minutenlang zijn knie in de nek van Floyd die daardoor is komen te overlijden. Zijn dood zorgde voor massale protesten tegen politiegeweld. Chauvin is inmiddels al veroordeeld tot een celstraf van 22,5 jaar.