© Instagram (@simon_leviev_official

Familie Leviev klaagt The Tinder Swindler aan voor miljoenen inzake misbruiken ‘goede naam’

Simon Leviev, ook bekend als The Tinder Swindler, wordt voor miljoenen aangeklaagd door de echte Leviev-familie.

Dat melden verschillende Amerikaanse entertainmentsites. In papieren van de rechtbank staat onder meer dat diamantmagnaat en miljardair Lev Leviev juridische stappen neemt tegen de beruchte fraudeur. Simon Leviev werd geboren als Shimon Hayut, maar heeft zijn naam officieel veranderd naar Leviev. Tegenover zijn slachtoffers zou hij zich hebben voorgedaan als zoon van Lev Leviev.

Daarnaast zou de fraudeur ook het handelsmerk van LLD Diamonds, het bedrijf van familie Leviev, om zijn slachtoffers te laten geloven dat hij inderdaad onderdeel was van het bedrijf. Volgens de dochter van Lev Leviev heeft The Tinder Swindler hun goede naam gebruikt om slachtoffers voor miljoenen dollars op te lichten.

Simon heeft in de afgelopen tien jaar twee keer vastgezeten, een keer voor fraude en oplichting en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Er lopen momenteel meerdere zaken in verband met fraude tegen hem in onder meer Noorwegen en Zweden. In een interview ontkende hij onlangs dat hij een oplichter is, hij claimt zijn geld onder meer te hebben verdiend met bitcoins. Naar eigen zeggen is hij vroeg ingestapt en heeft op deze wijze een fortuin verdiend. Het verhaal moet je natuurlijk met een enorme korrel zout nemen aangezien hij zich ook voordeed als familie van een miljardair en diamantmagnaat.