Familielid Taghi verdacht van roof 200K, goudstaven en horloges: “politie timmerde mij in elkaar”

Een familielid van Ridouan Taghi zegt bij zijn aanhouding door de politie “in elkaar te zijn getimmerd”.

De rechtbank heeft het Openbaar Ministerie (OM) opgedragen om uit te leggen welk geweld er is gebruikt bij de arrestatie van Aimane T., een 20-jarige telg uit de Taghi-familie die verdacht wordt van drugshandel, wapenhandel en inbraak. Aimane T. beweert volgens Saskia Belleman van De Telegraaf dat hij tijdens zijn arrestatie is mishandeld door de politie, terwijl hij meewerkte. Zijn advocaat heeft foto’s van Aimane T. met twee blauwe ogen als bewijs.

Justitie verdenkt T. ervan tussen oktober 2020 en januari 2022 hebben gehandeld in cocaïne en automatische wapens. Ook wordt hij verdacht van een inbraak in Culemborg, waarbij onder andere twee ton euro, waardepapieren, goudstaven en dure horloges werden buitgemaakt. De politie beweert dat Aimane T. zijn handel dreef met behulp van een cryptotelefoon, en dat zijn stem te horen is in de ingesproken spraakberichten.

Aimane T.’s advocaat betwist deze beschuldigingen en beweert dat zijn cliënt niet de enige was die de telefoon gebruikte. Ook de foto’s van drugs en wapens op de telefoon zouden volgens de advocaat geen hard bewijs zijn, aangezien deze afkomstig kunnen zijn van Wikipedia.