© Pexels

FBI vindt tientallen mensenschedels bij inval en doorzoeking appartement

De FBI heeft veertig menselijke schedels gevonden in een appartement in de Amerikaanse staat Kentucky. De agenten troffen ook andere menselijke resten aan, zoals ruggenwervels, botten van dijbenen en heupbeenderen.

De bewoner van het appartement, James Nott, werd aangehouden op verdenking van het bezit van vuurwapens. Nott heeft een strafblad en mag geen wapens hebben.

Nott wordt ook in verband gebracht met een groep mensen die ervan wordt verdacht illegaal menselijke lichaamsdelen te kopen en verkopen. Een van hen is de voormalige chef van het mortuarium van de Harvard Medical School. Die man werd in juni aangehouden op verdenking van het stelen en verhandelen van lichaamsdelen die waren gedoneerd voor onderzoek of onderwijsdoeleinden.

Nott bood de menselijke resten te koop aan via Facebook. Als gebruikersnaam koos hij William Burke. Zo heette een seriemoordenaar die aan het begin van de negentiende eeuw actief was in het Schotse Edinburgh en samen met een partner de lichamen van hun slachtoffers aan de anatomieafdeling van de plaatselijke universiteit verkocht.

Het is nog niet bekend hoe Nott aan de menselijke resten is gekomen. De politie onderzoekt de zaak.