Dief trapt en spuugt op winkelmedewerker supermarkt na stelen broodje en blikje bier

De politie onderzoekt een mishandeling van een supermarktmedewerker door een dief.

Een 23-jarige man is op vrijdag 14 juli gearresteerd nadat hij ervan werd beschuldigd etenswaren te hebben gestolen en een winkelmedewerker te hebben mishandeld. Het incident vond plaats in een supermarkt gelegen aan de Stationspassage in Tilburg. De verdachte werd later door de politie op de Spoorlaan aangehouden en wordt momenteel vastgehouden voor verhoor.

Een routinebezoek aan de supermarkt liep voor een winkelmedewerker vrijdagmiddag uit op een schokkend incident toen hij geconfronteerd werd met een 23-jarige man die zich schuldig maakte aan diefstal en agressie. Rond 17.50 uur betrad de verdachte de supermarkt en nam zonder te betalen een broodje en een blik bier uit het schap. Vervolgens verliet hij de winkel zonder ook maar een cent te betalen.

Een attente medewerker besloot de dief te volgen en confronteerde hem op het perron buiten de supermarkt. Het was op dat moment dat de situatie escaleerde. De verdachte duwde zijn fiets met kracht tegen de winkelmedewerker, waardoor deze ten val kwam. Als ware dit nog niet genoeg, bespuugde de dief het weerloze slachtoffer en trapte hem daarna nog na. Een afschuwelijke daad van geweld die de omstanders verbijsterde.

Na het laffe incident zette de dader het op een fietsen en probeerde hij te ontsnappen. Gelukkig waren de lokale autoriteiten snel ter plaatse en slaagden ze erin de verdachte op de Spoorlaan te arresteren. De politie nam de zaak uiterst serieus en de verdachte werd onmiddellijk overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

De winkelmedewerker, die naar verluidt flink geschrokken en fysiek ongemak ondervonden heeft door de mishandeling, heeft professionele medische hulp ontvangen. Het is van het grootste belang dat dergelijke gewelddadige incidenten in onze samenleving niet worden getolereerd, en het slachtoffer zal alle mogelijke steun krijgen bij het herstel en het zoeken naar gerechtigheid.

De politie roept getuigen op zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het onderzoek. Daarnaast benadrukken ze het belang van veiligheid en respect in openbare ruimtes. Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar en de daders zullen ter verantwoording worden geroepen voor hun daden.