Feest in Winschoten afgelast vanwege reeks geweldsincidenten conflict drugscircuit

Het Groningse Winschoten is de afgelopen week geteisterd door een reeks geweldsincidenten. Het zou gaan om een conflict in het drugscircuit. Vanwege het aanhoudende geweld gaat het lokale feest Nacht van Winschoten niet door.

De Nacht van Winschoten zou vrijdag- en zaterdagavond plaatsvinden. De gemeente Oldambt, waar Winschoten onder valt, heeft nu besloten dat het feest niet doorgaat.

De kermis mag nog wel doorgaan, maar moet om 20.00 uur al stoppen. Bovendien is er cameratoezicht op en rond het Marktplein aanwezig en mag de politie mensen binnen een aangewezen veiligheidsrisicogebied fouilleren. Horecagelegenheden mogen wel hun deuren openen, tot uiterlijk 2.00 uur.

De Nacht van Winschoten is een grootscheeps evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in Winschoten. Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De afgelopen weken zijn er in Winschoten een aantal geweldsincidenten geweest, waaronder een schietpartij. De politie vermoedt dat deze incidenten verband houden met een conflict in het drugscircuit.

De gemeente Oldambt heeft de afgelopen dagen extra maatregelen getroffen om de veiligheid in Winschoten te vergroten. Zo is er meer politie op straat en zijn er camera’s geplaatst. De gemeente heeft ook een noodnummer ingesteld voor mensen die zich onveilig voelen.