Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Dokter in VS door patiënt in onderzoekskamer doodgeschoten

In de VS is een dokter door een patiënt doodgeschoten in een onderzoekskamer.

Een chirurg uit Tennessee is dinsdag doodgeschoten in een onderzoekskamer nadat een patiënt naar verluidt urenlang op de loer had gelegen om hem te overvallen, zo zeggen de autoriteiten.

De chirurg, geïdentificeerd als Dr. Benjamin Mauck, werd voor de ogen van patiënten en medewerkers doodgeschoten bij Campbell Clinic Orthopedics in Collierville, een stad ongeveer 30 mijl ten oosten van Memphis, zo vertelde politiechef Dale Lane dinsdagavond aan verslaggevers.

Een verdachte, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, opende het vuur met een pistool en rende vervolgens weg van de kliniek. Ongeveer vijf minuten later werd hij zonder incidenten door de politie gearresteerd, aldus Lane.

Getuigen vertelden aan WREG dat een patiënt de afgelopen week had gedreigd een medewerker van de kliniek kwaad te doen.

“Dit lijkt een interactie tussen twee personen te zijn”, zei Lane tijdens een persconferentie. “Het gebeurde in een onderzoekskamer… Het was een zorgverlener en hij was een patiënt.”

Lane zei dat de schutter de “vele” patiënten en medewerkers die op dat moment in de kliniek aanwezig waren, heeft gespaard.

De politie heeft nog geen motief bekendgemaakt voor de schietpartij, die Lane omschreef als “afschuwelijk”.

Dr. Mauck was een specialist in hand-, pols- en elleboogchirurgie en werd vorige week genoemd op de lijst van Topartsen 2023 van Memphis Magazine.

In een verklaring bevestigde Campbell Clinic Orthopedics dat er zich een incident met een enkele schutter had voorgedaan in hun gezondheidscentrum in Collierville.

“We zijn geschokt en bedroefd om te bevestigen dat het incident heeft geleid tot het tragische verlies van een van onze zeer gerespecteerde en geliefde artsen, Dr. Ben Mauck. We vragen u vriendelijk om zijn familie in uw gebeden te gedenken.

“We waarderen onze lokale politieagenten die binnen enkele minuten reageerden. We zullen nauw blijven samenwerken met de autoriteiten, aangezien dit een lopend onderzoek is.”