Feestje met tientallen personen, DJ en opblaasbaar zwembad beëindigd door politie

De politie heeft in Dordrecht een feestje beëindigd en hierbij onder meer een politiehond ingezet.

Surveillerende agenten hoorden afgelopen nacht rond 00.30 uur forse geluidsoverlast komen uit de Brikstraat. Toen de politie ter plaatse poolshoogte kwam nemen, bleek er op straat een buurtfeest te zijn georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van een van de buurtbewoners. Op straat stonden meerdere picknicktafels, een opblaasbaar zwembadje en andere attributen en was er een DJ actief. In totaal waren op de locatie circa 50-60 personen bij elkaar gekomen.

De jarige gaf direct aan dat hij niet van plan was om het feest te beëindigen. Na aanvankelijk eerst te hebben gewaarschuwd, bleek dat optreden toch onvermijdelijk was, meldt een woordvoerder van de politie. Meerdere personen keerden zich daarop tegen de agenten en er ontstond een grimmige sfeer.

De politie hield een 33-jarige man die bij zijn aanhouding werd gebeten door een politiehond. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent. Hij werd na behandeling ingesloten in een politiecel. De man was onder invloed van alcohol en testte positief op het gebruik van harddrugs.

Nadat de politie het feest had beëindigd was het snel weer rustig op straat. De politie stelt een nader onderzoek naar de ongeregeldheden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.