Vrouw op straat in Amsterdam neergeschoten met vuurwapen

In Amsterdam is een vrouw op straat neergeschoten.

Het slachtoffer liep vanochtend rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan staat een man in een portiek. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert, meldt de politie.

Op het moment dat de vrouwen op de Verbindingsdam zijn staat er een man achter ze. Mogelijk zou het om dezelfde man gaan die eerder in de portiek stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting.

Het slachtoffer raakte gewond maar is aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken. De politie doet nu onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen.

Agenten zijn op zoek naar de schutter. Volgens de eerste getuigenverklaring zou het gaan om een blanke man, met een normaal postuur, rond 170-175cm lang en met in elk geval een blauwe trui aan. Mensen die meer weten worden opgeroepen zich te melden.