Vanochtend is de politie meerdere panden binnengevallen in zowel Gelderland als Duitsland. De invallen hebben te maken met een groot onderzoek naar onder meer diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto onderdelen, handel in hennep en witwassen van crimineel verkregen vermogen.

De politie is twaalf panden waaronder woningen maar ook bedrijfspanden binnengevallen. Het gaat om panden in Millingen aan de Rijn, Wijchen, Groesbeek, Beuningen, München, Kranenburg en Nijmegen.

Bij de zoekingen zijn diverse goederen waaronder een Ferrari, een Porsche en een Audi geplukt. Tevens is er veel administratie en een grote hoeveelheid gestolen auto onderdelen aangetroffen. Daarnaast heeft de politie ook nog drugs en softdrugs in beslag genomen. Het gaat om een halve kilo cocaïne, negen kilo amfetamine en vijftien zakken wiet.

In een bedrijfspand bleek nog een in werking zijnde wietplantage aanwezig te zijn. In totaal stonden er zo’n 2.000 planten.  Bij de actie zijn ook nog vuurwapens in panden aangetroffen. Van wie ze zijn is op dit moment niet bekend. De politie heeft hier een onderzoek naar ingesteld.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl