© Pexels

Feyenoord en politie nemen maatregelen na ongeregeldheden rondom Klassieker

Voetbalclub Feyenoord en de politie nemen maatregelen na ongeregeldheden rondom de Klassieker tegen Ajax.

Na de ongeregeldheden rondom de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax hebben zowel Feyenoord als de politie maatregelen genomen. Zo heeft Feyenoord drie supporters een stadionverbod opgelegd vanwege overtreding van de huisregels. De politie heeft 22 mensen aangehouden wegens het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk.

De directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, heeft aangegeven dat de club gaat analyseren en evalueren hoe deze incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Dit is vooral belangrijk omdat er de komende acht dagen nog twee thuiswedstrijden op het programma staan. Te Kloese is vastbesloten om maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat deze incidenten zich niet meer zullen voordoen.

Ook de politie neemt maatregelen om de veiligheid bij voetbalwedstrijden te waarborgen. De politie zal strenger optreden tegen supporters die zich misdragen en zal meer surveilleren in en rondom het stadion. De politie hoopt hiermee te voorkomen dat er nog meer ongeregeldheden plaatsvinden tijdens voetbalwedstrijden.