© crime-nieuws.nl

Tot 7 jaar cel en 10 miljoen geëist van leden criminele organisatie grootschalige productie drugs

Het OM heeft tot 7 jaar cel en 10 miljoen geëist tegen leden van een criminele organisatie betrokken bij grootschalige productie van drugs.

In een synthetisch drugs-onderzoek genaamd “Niobium” zijn onderschepte communicaties tussen leden van een internationale criminele drugsorganisatie aan het licht gekomen, waaruit blijkt dat hun enige motivatie geld was.

Het Openbaar Ministerie eiste gevangenisstraffen van 7, 4 en 2 jaar voor de drie verdachten die terechtstaan, en er werd ook een verbeurdverklaring van 10 miljoen euro ingediend. De zaak gaat over ongeveer twee miljoen euro aan drugsgeld dat is witgewassen.

De verdachten worden beschuldigd van het vormen van een internationale criminele samenwerking om verschillende soorten drugs te verhandelen en de opbrengsten wit te wassen. De organisatie had contacten in Colombia, Mexico en Denemarken en gebruikte versleutelde communicatie om hun activiteiten voor wetshandhavingsinstanties te verbergen.

Een verdachte wordt beschouwd als de “gewelddadige man” en vertrouwde medewerker van de groep, verantwoordelijk voor incasso’s en communicatie met de Zuid-Amerikanen die betrokken zijn bij de drugproductie. Een andere verdachte wordt gezien als de leider van de organisatie. De vrouwelijke verdachte werd beschuldigd van witwassen.