Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Fietser zwaargewond na aanrijding door crimineel op de vlucht in Amsterdam

Een fietser is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding door een crimineel op de vlucht.

Op de Kinkerstraat in Amsterdam is in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juli een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De inzittenden van de auto hadden kort daarvoor vermoedelijk ingebroken bij een tabakswinkel in diezelfde straat en sloegen in het voertuig op de vlucht. Na de aanrijding stopten zij niet, maar de hoogstwaarschijnlijk betrokken auto werd niet lang daarna gecrasht en zonder inzittenden aangetroffen op de Eerste Helmersstraat. Ook kon kort hierop een verdachte worden aangehouden.

De politie kreeg rond 01.10 uur de melding van een mogelijke inbraak bij een tabakswinkel in de Kinkerstraat. Ter plaatse leek er inderdaad bij de winkel te zijn ingebroken en zagen agenten verderop in de straat twee mannen die voldeden aan het signalement van de inbrekers. De mannen stapten in een auto en sloegen op de vlucht. Vanaf een afstand volgden de agenten het voertuig vervolgens. Op een gegeven moment werden ze gewenkt door een voetganger en troffen ze op straat een zwaargewonde man aan. Omstanders gaven aan dat deze fietser was aangereden door het vluchtende voertuig. De agenten verleenden direct eerste hulp en moesten het slachtoffer op een gegeven moment ook reanimeren. Andere hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de man, een 26-jarige Amsterdammer, over naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer is in levensgevaar en ligt in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de identiteit van de daders.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Ze kunnen zich melden bij de politie in Amsterdam, via telefoonnummer 0900-8844.

Hier zijn enkele tips voor getuigen:

  • Noteer zo veel mogelijk details, zoals de kleding van de daders, hun uiterlijk en hun vluchtroute.
  • Maak foto’s of video’s van de daders of het ongeval, als dat mogelijk is.
  • Meld je bij de politie, ook als je niet zeker weet of je iets hebt gezien.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. Ze roepen getuigen op zich te melden om het onderzoek te helpen.